Binnenkort beschikbaar:

HARMONIEUS SAMENLEVEN MET JE HOND

Blijf op de hoogte!

.

In 6 stappen naar harmonieus samenleven met je hond

1. Wees ontvankelijk

In deze eerste stap word jij je bewust van jouw referentiekader en overtuigingen ten opzichte van honden en hondeneigenaars. Je gaat deze overtuigingen  verder onderzoeken en uitdagen. Wat zijn daarnaast jouw gewoontes in het samenleven met je hond? Vind je deze helpend of zou je deze gewoontes liever doorbreken?

2. Ontmoet je hond

Ontdek wie jouw hond echt is. Hoe neemt je hond de wereld waar?  Hoe communiceert jouw hond? Je gaat ook nadenken over hoe je tegemoet kan komen aan de behoeften van je hond. En hoe leert jouw hond eigenlijk? Deze stap is van essentieel belang om het samenleven met je hond te transformeren.

3. Stem verwachtingen af

Er is natuurlijk niet maar één juiste manier om samen te leven met je hond.  In deze stap ga je de verwachten op elkaar afstemmen en leefregels opstellen voor zowel jezelf als je hond. Wat wil jij en/of jouw gezin? Wat kan jij je hond bieden? En wat verwacht de maatschappij eigenlijk van jou en je hond?

4. Begeleid je hond

Je hond heeft begeleiding bij nodig bij wat je van hem verwacht. Wat zijn de randvoorwaarden om je hond optimaal te kunnen begeleiden? Hoe socialiseer je jouw hond het best? Je leert hoe je ongewenst gedrag voorkomt, gewenst gedrag aanleert en aan de slag kan gaan met eventueel ongewenst gedrag.

5. Geniet van elkaar

Als je een hond hebt, wil je vooral van je huisdier kunnen genieten. En ook jouw hond heeft baat bij sociale interactie. Dus hoe kan je de relatie met je hond versterken? En draag jij ook nog voldoende zorg voor jezelf? Je krijgt daarnaast inspiratie voor welke plezierige activiteiten je met je hond kan ondernemen.

6. Blijf ontdekken

Er is geen eindbestemming in het harmonieus samenleven met je hond. Er kunnen steeds weer dingen veranderen die je de kans geven om te groeien. In deze stap overloop je de aspecten uit de vorige stappen om nieuwe inzichten op te doen of je verder te verdiepen. Je blijft daarom ook toegang behouden tot dit traject.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in op de wachtlijst om op de hoogte te blijven van dit traject!

.

Hallo, ik ben Veerle

Ik ben gedragsdeskundige voor kat en hond. Als kind was ik al een enorm grote dierenvriend. Toen ik mijn ouderlijke huis verliet, duurde het dan ook niet lang voordat ik en mijn partner een katje adopteerden. Het viel me op dat veel adviezen over de verzorging van een kat niet gebaseerd zijn op de werkelijke behoeftes. Zo werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld om meer te weten over het gedrag en welzijn van huisdieren. Na mijn studies als hulpverlener, heb ik verschillende wetenschappelijke opleidingen en bijscholingen gevolgd over diergedrag, training en dierenwelzijn, met name bij honden en katten.

Ik bied wetenschappelijke informatie en begeleiding bij het welzijn en gedrag van huisdieren. Daarnaast heb ik een eigen dierenoppas- en uitlaatdienst, ben ik detectiehondgeleider en werk ik als docent kattenzorg aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Bovenal zet me in voor het harmonieus samenleven tussen mens en dier, met oog voor de unieke kenmerken van alle betrokken partijen.