Hoi, ik ben Veerle

Als kind was ik al een enorm grote dierenvriend. Toen ik mijn ouderlijke huis verliet, duurde het dan ook niet lang voordat ik en mijn partner een katje adopteerden. Het viel me op dat veel adviezen over de verzorging van een kat niet gebaseerd zijn op de werkelijke behoeftes. Zo werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld om meer te weten over het gedrag en welzijn van huisdieren. Na mijn studies als hulpverlener, heb ik verschillende wetenschappelijke opleidingen en bijscholingen gevolgd over diergedrag, training en dierenwelzijn, met name bij honden en katten.

Ik heb ervaring als detectiehondbegeleider, heb een eigen dierenoppas- en uitlaatdienst en ik ben docent kattenzorg aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Bovenal zet me in voor harmonieus samenleven tussen mens en dier, met oog voor de unieke kenmerken van alle betrokken partijen.

Opleidingen:

 • 2021 – 2022: Diploma of Animal Behavior Sciences and Technology (Dip.ABST, gemiddelde score A+), Companion Animal Science Institute
 • 2020 – 2021: Dierenverzorging (gemiddeld cijfer 10/10), NHA opleidingen
 • 2019 – heden: Postgraduate Clinical Animal Behaviourist (M1 t.e.m. M6), Odisee Avanced Education
 • 2018 – 2019: Postgraduaat dieren in de hulpverlening (1ste jaar), Hogeschool Vives

Bijscholingen en lezingen:

 • 2021 – 2022: Aggressive Behavior Specialization, Companion Animal Science Institute 
 • 2021: Kynocongress 2.0, Kynotrain en Edupet
 • 2021: The Truth About Cats and Dogs, The University of Edinburgh (via Coursera)
 • 2021: Hersenwerk InZicht, Hersenwerk voor Honden
 • 2020 – 2021: The Puppy Lab, The School of Canine Science
 • 2020: Lezing ‘De Emotionele Belevingswereld van Honden’, Hondenlot en Intouch Coaching
 • 2020: Theoriecursus, Hondenschool Kunos vzw
 • 2020 – heden: zaakvoerder Diergezind
 • 2019 – heden: Docent kattenzorg, Centrum Voor Afstandsonderwijs
 • 2019 – 2021: Detectiehondgeleider, Epona bvba
 • 2019 – 2020: Petsitter en dogwalker, Pet Au Pair

Meer over mij

Ik hou enorm van reizen: van backpacken en kampeervakanties tot road- en citytrips! Toen ik 21 jaar was, trok ik in mijn eentje met de rugzak door Ethiopië. Nadien volgden er nog vele verre en minder verre reisjes. 2 jaar geleden deden mijn vriend en ik nog een rondreis door Vietnam. Maar vorige zomer en dit jaar gingen we het dichter bij huis zoeken: gezellig met de auto en tent naar Frankrijk. Zo kon onze vorige hond ook mee om te genieten van de lange natuurwandelingen. Reizen met een prikkelgevoelige hond is niet zo gemakkelijk en we proberen steeds zoveel mogelijk rekening met haar te houden. Als je dan ziet hoe gelukkig ze is met alle ruimte en vrijheid, is dat het meer dan waard.

Als kind zong ik enkele jaren in een kinderkoor. Zo begon mijn passie voor zang en muziek. Ik zing ondertussen al 10 jaar in een jeugd- en jongvolwassenen koor. Deze groep zijn goede vrienden en een vast gegeven geworden in mijn leven. Op de muziekschool volgde ik twee jaar zangles om meer te leren over muziektheorie en zangtechniek. In mijn tienerjaren speelde ik gitaar en piano maar ik moet toegeven dat ik dat niet echt heb onderhouden. Mijn partner is muzikant en heeft een eigen opnamestudio. We maken dus ook muziek samen en nemen af en toe eens een nummertje op.

Na mijn middelbare opleiding in de richting wetenschappen-wiskunde wist ik niet wat ik wilde studeren. Ik was in zoveel geïnteresseerd: mens en maatschappij, filosofie, kunst, dieren, architectuur, muziek,… Uiteindelijk koos ik voor de bacheloropleiding orthopedagogie. Ik vond het ontzettend leerrijk en heb een bijzondere stage in Ethiopië kunnen doen. Nadien volgde ik nog de masteropleiding sociaal werk. Door het postgraduaat ‘dieren in de hulpverlening’ besefte ik dat ik me verder wilde verdiepen in het gedrag en welzijn van dieren. Zo ben ik in de dierensector terecht gekomen en heb ik eindelijk het gevoel dat het plaatje ‘klopt’.